2. Gå den tvådelade riskutbildningen
Innan du gör proven vid Trafikverket måste du ha gjort riskutbildningarna. Del 1, även kallad "riskettan" är en teoretisk utbildning som handlar om risker och riskbeteenden kopplade till bilkörning, denna har vi här hos oss. Del 2, som även kallas halkbanan, omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden och genomförs på Gillinge halkbana. Målet med den tvådelade riskutbildningen är att begränsa antalet olyckor genom ökat säkerhetstänk och minskat risktagande i trafiken. Riskutbildningarna är giltiga i 5 år.
3. Boka tid för ett sammanhållet förarprov B
Antingen kan man köra upp som trafikskoleelev eller som privatist hos Trafikverket. Det finns en myt om att privatister bedöms hårdare men så är det självklart inte. När du närmar dig slutet av din utbildning bokar vi en tid för ett teoriprov samt en uppkörning om det är så att du vill genomföra dem via oss. Körkortsprovet är att betrakta som ett prov, som innehåller två delar (kunskapsprov och körprov). Båda delarna av provet bokas vid samma tillfälle och provtiden är preliminär tills du är godkänd av oss, både teoretiskt och praktiskt. Om du inte är färdigutbildad ca en vecka innan dina prov kommer vi boka om dina tider tills det att du bedöms att få godkänt på förarprovet.
Kunskapsprovet och körprovet görs i nära anslutning till varandra. Kunskapsprovet görs först och därefter körprovet. Ett godkänt kunskapsprov har en giltighetstid på fyra månader, och inom den tidsramen måste ett godkänt körprov utföras, annars krävs ett nytt kunskapsprov.